De voordelen

van wol

Quality knitwear since 1930

Over

Leegh

water

Leeghwater is een authentiek familiebedrijf dat sinds 1930 vanuit een rijke historie en jarenlange expertise kwalitatief hoogwaardige wollen werkkleding produceert die uniek is vanwege de lange levensduur en het hoge draagcomfort.

Lees meer

De voordelen van wol

Wol is een natuurproduct en heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Dát is ook precies de reden waarom wij minimaal 50% wol gebruiken voor onze kleding en accessoires.

Wol heeft een lange levensduur
De voordelen van wol

Wol heeft een lange levensduur

Ook na veel dragen behoudt wol haar warme kleur en natuurlijke glans. Omdat wol vuilafstotend is en geen lichaamsgeuren opneemt, hoeft een wollen kledingstuk minder vaak te worden gewassen en volstaat het ‘luchten’. Wollen kleding en accessoires blijven zo langer mooi.
Wol isoleert
De voordelen van wol

Wol isoleert

Wol geeft de meest effectieve bescherming tegen zowel warmte als kou. De isolerende werking komt door spiraalvormige krul en kan daardoor veel lucht vasthouden. Door het dragen van wollen kleding wordt de temperatuur van het lichaam behouden. Kortom: het lichaam wordt minder warm als de omgeving warm is en koelt minder af als de omgeving kouder is.
Wol is comfortabel
De voordelen van wol

Wol is comfortabel

In kleding gemaakt van wol transpireer je minder snel. Wol kan wel tot 35% van het eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder nat aan te voelen. Wol geeft de waterdamp vervolgens af aan de lucht en dat zorgt ervoor dat wol ademt. In onze garens gebruiken wij wol met een lagere vezeldikte. Door de structuur van deze dunnere wol, kriebelt of jeukt onze kleding niet.
Wol is representatief
De voordelen van wol

Wol is representatief

Wol is zelfreinigend door de lanoline die het bevat, het bacterie werende en vuilafstotende natuurlijke wolvet. Lichaamsgeur is hierdoor minder aanwezig. Wol ventileert optimaal en reguleert de temperatuur en de hoeveelheid vocht. De kleding blijft ook na een lange dag werken nog representatief. De bijzondere structuur van wol maakt een kledingstuk elastisch en veerkrachtig. In kleding en accessoires gemaakt van wol kun je je gemakkelijk bewegen en ze behoudt haar natuurlijke pasvorm.
Wol is milieuvriendelijk
De voordelen van wol

Wol is milieuvriendelijk

Wol is 100% biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Gerecyclede wol heeft echter een kortere vezellengte, waardoor de kleding veel sneller gaat pillen en veel minder lang mee gaat. Daarom gebruiken wij in de kleding van Leeghwater geen gerecyclede wol, maar nieuwe wolgarens. De wol vanuit onze kleding kan wel voor andere producten hergebruikt worden.

Biologisch afbreekbaar

Wol is volledig biologisch afbreekbaar. Dit proces voltrekt zich zelfs al binnen drie tot vier maanden, afhankelijk van onder andere de grond, het klimaat en de wol eigenschappen. Versnelling van dit proces kan plaatsvinden als wol onder een laag grond begraven wordt. Belangrijke elementen als stikstof, zwavel en magnesium worden teruggegeven aan de grond, waar ze weer worden opgenomen door groeiende planten. Een deel van de Co2 uit gras en planten wordt door de schapen weer in de wolvezel opgeslagen. Van het moment dat de wol op het schaap groeit tot het moment dat de wol gerecycled of biologisch afgebroken wordt, is deze Co2 verwijderd uit de atmosfeer.

Word verkooppartner

Leeghwater heeft een breed assortiment met o.a. commandotruien, schipperstruien, pullovers en vesten, maar ook verschillende accessoires. We breiden onze kledinglijn regelmatig uit met nieuwe artikelen en materialen en denken graag mee als uw klanten specifieke wensen hebben.

Optioneel
Max. 500 tekens

bekijk
onze
Producten

Lees meer →